top of page
DSC09992HR.jpg

Bemiddeling

Ik ben Marlies. Juriste, ondertussen omgeschoold tot kindercoach, oudercoach, kinderyogadocente en erkend bemiddelaar in familiale zaken. 

Mijn opleiding tot bemiddelaar in familiale zaken volgde ik bij de Interactie-academie in Antwerpen en bij MEDIV. Bij die laatste ben ik ook praktijkbegeleider. En als er nog vrije tijd overblijft ben ik vrijwillig burenbemiddelaar in Schilde en Zoersel.

Bemiddeling

Je kan bij mij terecht voor het bemiddelen van alle mogelijke conflicten (of preventief om conflicten te vermijden) in de familiale sfeer:

  • Regelingen rond de echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT) zoals verblijfsregelingen, alimentatie, het verdelen van de goederen, het verdelen van het huis enzovoort.

  • Regelingen bij een scheiding zoals verblijfsregelingen, alimentatie, het verdelen van de goederen, het verdelen van het huis enzovoort. Wettelijk gezien zijn mensen die niet gehuwd zijn, niet verplicht om enige afspraken te maken, ook niet voor de kinderen, na een breuk. Echter, zeker wanneer er minderjarige kinderen betrokken zijn, is het uiteraard heel erg nuttig om dit wel te doen…

  • Ouderschapsregelingen na (echt)scheiding zoals bijvoorbeeld de wijziging van alimentatieregeling of verblijfsregeling omdat de kinderen ondertussen groter zijn en andere noden hebben of omdat één van de ouders is verhuisd;

  • Proactieve afspraken in nieuw samengestelde gezinnen rond samenleven en het organiseren van samenleven. Dit soort bemiddeling is vooral nuttig om iedereen de kans te geven zijn bezorgdheden uit te drukken en op die manier tot een aantal afspraken te komen die voor iedereen goed voelen, al dan niet in samenspraak met ex-partners;

  • Relatiebemiddeling: dit is wanneer je als koppel vast loopt en je samen met iemand anders wil kijken naar wat werkt en waar het vastloopt om zo te kunnen beslissen of jullie de relatie nog een kans geven of toch uit elkaar gaan. Dit is niet hetzelfde als relatietherapie waarin koppels al beslist hebben om hun relatie nog een kans te geven en zich daarbij laten begeleiden; en

  • Conflicten binnen de familie rond erfenissen maar ook rond bijvoorbeeld het contact tussen kleinkinderen en grootouders.

TARIEVEN

De kostprijs van een bemiddeling hangt af van de complexiteit van de bemiddeling. Het omvat zowel de erelonen, de administratiekosten en eventuele andere kosten:

  • Het ereloon wordt aangerekend voor de gesprekken, de opzoekingen, het opstellen van vooraf afgesproken teksten (bijv. verslag van een gesprek, verzoekschrift, onderlinge bemiddelingsovereenkomst), briefverkeer, mailverkeer en telefonische gesprekken. Het ereloon bedraagt 65 euro per uur per persoon.

  • Administratieve kosten zijn de opstartkosten voor het dossier. Ze bedragen EUR 25 per persoon.

  • Andere kosten zoals rolrecht of kosten voor een expert worden enkel gemaakt in overleg en na akkoord van alle betrokkenen.

Overtuigd? Vragen of twijfels?

Contacteer me via mail 

marlies@cognimotori.be

bottom of page