top of page
Kinderpsycholoog Schoten

Kinder- en jeugdpsycholoog

Myriam Wens

Opleidingen

  • Master in de klinische psychologie
    Partner-, Relatie- en Systeemtherapeut io.

  • ACT: Acceptance & Commitment therapy

  • Therapeutisch werken met kinderen en boosheid

Verdriet, boosheid, angst en stress... We hebben er allemaal mee te maken, ook kinderen en jongeren. Soms lijken deze gevoelens in de knoop te zitten, we doen dan dingen die we zelf niet goed begrijpen of waar we achteraf spijt van hebben. Onze gevoelens komen dan in de weg te zitten waardoor spelen, groeien, leren of vrienden maken erg moeilijk wordt. Vaak gaan ouders, leerkrachten of de kinderen/jongeren zelf zich dan zorgen maken. Samen brengen we moeilijkheden, sterktes en zorgen in kaart en gaan we zoeken naar een nieuwe manier van denken en handelen zodat gevoelens van genot, blijheid en geluk terug op de voorgrond kunnen komen staan.

Meisje in binnenspeeltuin
Kinderpsycholoog Sarah_edited.jpg

Kinder- en jeugdpsycholoog

Sarah De Wolf

Opleidingen

  • Master in de Klinische Psychologie - optie kinderen en adolescenten (Universiteit Leuven)

Ik ben afgestudeerd als master in de klinische psychologie aan de KU Leuven en heb hierbij gekozen voor de specialisatie kinderen en jongeren.

Dit was voor mij een evidente keuze, aangezien ik een hart heb voor kinderen en jongeren en hun mentaal welzijn. Zo was ik verschillende jaren leiding bij de Chiro en deed ik tijdens mijn hogere studies vrijwilligerswerk bij de hulplijn ‘Awel’.

 

Naast mijn werk bij CogniMotori werk ik ook als kinder- en jongerenpsycholoog in het Antwerpse Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg VAGGA, waar ik ambulante therapie geef aan kinderen en hun ouders.

Ik werk vanuit een motiverende en versterkende visie, waarbij ik de krachten van het kind of de jongere steeds centraal zet doorheen de begeleiding. Deze kunnen kinderen en jongeren net inzetten om met moeilijkheden om te gaan en hen zo verder op weg te helpen.

 

Ik ga graag samen met jullie op pad!

Doelgroep

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen vanaf 8 jaar tot 20 jaar.

verdriet

Kinderpsychologie Schoten

Boos worden is helemaal niet zo erg. Boosheid is een signaal van ons lichaam dat we het ergens niet mee eens zijn. Het probleem is alleen dat het zo verschrikkelijk snel uit de hand kan lopen. Samen leren we boos te worden op een goede manier en leren we zoeken naar oplossingen wanneer zaken niet lopen zoals we het zelf willen. 

boosheid

Jeugdpsycholoog

Misschien ben je heel onzeker of verlegen? Misschien heb je een specifieke fobie? Misschien voel je je ongemakkelijk in grote groepen of wanneer je vooraan in de klas moet staan? 
Iedereen is wel ergens bang voor maar wanneer angst je tegenhoudt om te doen wat je graag doet of je hierdoor niet meer kan slapen is het wel erg vervelend. Samen gaan we aan de slag om je hoofd terug wat rust te geven en leren we net dat te doen waar we stress voor hebben. 

angst/stress/

piekeren

Kinderpsycholoog

Verdriet kan vele oorzaken hebben: een scheiding, een overleden familielid of huisdier, depressie,... Soms lijkt het alsof dit verdriet nooit over zal gaan en we dit verdriet helemaal alleen moeten dragen. Verdriet kan erg overheersend zijn waardoor het lijkt dat we niets anders meer kunnen voelen. Samen geven we je verdriet en de onderliggende oorzaak ervan een plaats zodat er terug ruimte overblijft om te genieten.

Traject opstarten

Kinder en jeugdpsychologie

We gaan van start met een intakegesprek. We brengen dan jullie zorgen, moeilijkheden en sterktes in kaart. Ook bekijken we wat jullie verwachten van de begeleiding en of jullie hiervoor bij mij op de juiste plek zitten. Na het eerste gesprek starten we met een kennismakingsperiode. Tijdens deze periode leren we elkaar wat beter kennen en proberen we het probleem in kaart te brengen. Dit is nodig om nadien een plan van aanpak op maat te kunnen voorleggen. Nadien werken we een concreet plan uit om aan de slag te gaan met dat wat moeilijk loopt. 

 

Gesprekken duren 45 tot 60 minuten. Begeleidingen gaan wekelijks, tweewekelijks of één keer per maand door, afhankelijk van de noodzaak. Ik houd regelmatig oudergesprekken, zo kunnen we allemaal samen één aanpak ondersteunen. 

 

Voor bijkomende vragen, aarzel niet om contact op te nemen! 

Hoe ga ik te werk?

Kinder en jeugdpsychologie

Wanneer we samen een traject starten, kan dit er steeds heel verschillend uitzien en vind ik het belangrijk dat we tot een gezamenlijk plan komen.

  • Individuele therapie is hierbij één van de mogelijkheden. Dit kan inhouden dat we via gesprekstherapie over de zorgen en moeilijkheden gaan praten. Daarnaast maak ik ook ruimte om creatief te werk te gaan. Bij jonge kinderen kunnen we ook via spel een ingang vinden tot hun belevingswereld.

 

Een andere mogelijkheid is ouderbegeleiding waar ouders hun onzekerheden en twijfels kunnen delen over hoe ze op een andere manier kunnen omgaan met het gedrag en de emoties van hun kind. In ouderbegeleiding creëren we de ruimte om over deze gevoelens te

praten, zoeken we naar manieren hoe jullie als ouders jullie kind beter kunnen begrijpen en gaan we aan de slag met concrete handvaten.

Myriam Wens

Myriam Wens

Kinder- en jeugdpsycholoog

Psycholoog terugbetaling
bottom of page