Psychologie schoten

Klinisch psycholoog

Julie Maes

Opleidingen

 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Thomas More Hogeschool Antwerpen)

 • Master of Science in de Klinische Psychologie- optie volwassenen/opvoeding en gezin (Vrije Universiteit Brussel)

 • Bijscholingen: “Psychologische zorg na COVID-19-opname”,“Emotiegerichte counseling”, “Suïcidepreventie” en “Spanning in liefdesrelaties”.

 • Erkend door Psychologencommissie 952126421

Aangenaam!
Als klinisch psychologe hecht ik belang aan de “klik” en het vertrouwen in de therapeutische relatie. Hierbij staat wederzijdse feedback en afstemming op de voorgrond.

 

Als klinisch psychologe vind ik het fijn om door middel van psycho-educatie, praktische oefeningen en visualisaties aan de slag te gaan aangezien dit vaak een verrijking is voor het therapeutisch proces.

Graag creëer ik voor jou een veilige ruimte waarin jij JIJ kan zijn.

Tijdens de begeleiding geef ik de voorkeur aan een systemische visie waarbij problematieken bij cliënten niet los gezien worden van de wisselwerking met hun sociale context. Er kan dan ook, op aanvraag en indicatie, een koppel- of gezinsgesprek ingepland worden indien dit een meerwaarde vormt in het begeleidingsproces.

Burn out schoten

Wie ik ben?

Kinderpsychologie Schoten

WAT IK KAN 

Ik heb ervaring met een brede waaier aan psychologische en psychiatrische problematieken. Je kan bij mij terecht voor individuele begeleiding voor jongvolwassene (vanaf 16 jaar) en volwassenen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van thema’s waarvoor u bij mij terecht zou kunnen:

 • Stemming: depressie, (hypo)manie, bipolariteit

 • Stress en burn-out

 • Angst: sociale angst, paniek en hyperventilatie

 • Zelfmoordgedachten en/of zelfverwondend gedrag

 • Relatiemoeilijkheden met partner of kind, opvoedings- en gezinsvragen

 • Relaties en seksualiteit

 • Existentiële vragen in het kader van zelfontplooiing

 • Identiteitsvragen: wie ben ik? wat wil ik nu eigenlijk?

 • Hoogsensitiviteit: wat is het en hoe ga ik ermee om?

 • Psychologische begeleiding bij chronische pijn

 • ●  ...

Jeugdpsycholoog

WAT IK WIL

Zoals we allemaal wel weten, of vermoeden, kan het in een normaal mensenleven gebeuren dat de balans tussen draaglasten en draagkrachten verstoord geraakt.

Het is dan ook mijn intentie om samen met jou terug grip te krijgen op aspecten die jouw psychologische balans uit evenwicht heeft gebracht.

Ik zou graag samen met jou (durven) stilstaan en betekenis geven aan wat er gaande is in het leven.

Het gaat over écht stilstaan bij emoties die ons namelijk zoveel te vertellen hebben en ons attenderen om niet van onszelf te vervreemden. Het gaat hier dus over een innerlijke connectie die we kunnen (her)ontdekken.

Kinderpsycholoog

AANBOD

Intake consultatie
Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin we proberen een brede waaier aan levensdomeinen te exploreren zodat we een goed zicht hebben op jouw unieke levensverhaal. Tijdens deze kennismaking wordt ruimte gemaakt voor de huidige moeilijkheden waar jij tegenaan loopt en welke hulpbronnen er reeds aanwezig zijn. Zowel de draaglasten, als draagkrachten en de balans hiertussen wordt in kaart gebracht. Aan het einde van dit gesprek zal de hulpvraag geconcretiseerd worden en verdere mogelijkheden en stappen samen beslist worden.

Vervolgconsultatie(s)
Vanaf hier wordt de individuele begeleiding opgestart. Hierbij proberen we samen specifieke thema’s te belichten en gaan we samen op pad. Het is de bedoeling dat we werken vanuit een wederzijdse feedback waarbij jij de regie hebt over de moeilijkheden die prioritair zijn.

Kinder en jeugdpsychologie

TARIEVEN

Zowel de intakegesprekken als de individuele begeleidingen duren ca. 50 minuten en bedragen 60,00 euro per sessie.

 

Je kan ofwel cash, ofwel met de Bancontact- of Payconiq app betalen.

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Informeer hiervoor bij je mutualiteit.

Kinesitherapie
Psychologe antwerpen brasschaat schilde deurne

Belangrijk!

Wachttijden

Door het hoge aantal aanvragen zit onze agenda overvol. Hou er rekening mee dat het behandeltraject later wordt opgestart dan normaal. 

50 minuten