Bezig met laptop

Psychodiagnostische screening


Digitaal psychodiagnostisch aanbod onder supervisie van één van onze klinisch psychologen: een persoonlijk verslag en advies per mail van een klinisch psycholoog over jouw manier van emoties reguleren en copingvaardigheden. Dit aanbod heeft een screeningsfunctie en stelt geen diagnoses.

 

We geven antwoord op drie hoofdonderzoeksvragen:

  1. Van welke emoties heb jij het meeste last?

  2. Wat doen emoties met jou?

  3. Wat doe jij met emoties?

Wat is emotieregulatie?

Een goede emotieregulatie wil zeggen dat je adequaat omgaat met je emoties en deze ook op een adequate wijze kan uiten naar anderen én naar jezelf. Iemand met moeilijkheden op het vlak van emotieregulatie heeft last van een hogere gevoeligheid voor emoties, sterkere emotionele reacties op (dagelijkse) stressoren én blijft bovendien ook langer last hebben van die emotie.

 

Mensen kunnen hierdoor bijvoorbeeld impulsief reageren, emoties opkroppen of net voor een langere tijd in een emotionele toestand blijven hangen. Via de vragenlijsten zal een overzicht gegeven worden van de manier waarop jij jouw emoties reguleert.

Wat zijn copingstijlen?

Kort gezegd: “hoe ga jij om met stressvolle omstandigheden of gebeurtenissen?”.

Een copingstijl is dus een manier waarop jij met stress omgaat. Uiteraard verschilt deze vaak per situatie, maar hoogstwaarschijnlijk zal je één favoriete copingstijl hebben die mogelijks het beste bij jouw karakter past. Echter is het hanteren van één dominante copingstijl niet altijd effectief binnen alle situaties.

 

Sommige copingstijlen zorgen ervoor dat je je op korte termijn beter voelt, maar lossen het probleem op lange termijn niet op. Op basis van de screeningsvragenlijsten zal een overzicht gegeven worden van jouw persoonlijke copingstijlen.

Voor wie?

De psychodiagnostische screening is inzetbaar voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Het is bedoeld voor iedereen die graag meer over zichzelf wil leren, voor iedereen die graag wil kennismaken met de psychologische termen emotieregulatie en coping of voor wie de stap naar een eerste gesprek met een hulpverlener nog te groot is en zelf alvast aan de slag wil gaan.

Op basis van het verslag en het advies kan je concreet aan de slag met emotieregulatie en coping.

Verloop diagnostische screening

→ aankoop (éénmalig €30,00) via de website van CogniMotori Multipraktijk via online betalingssysteem
→  1-3 werkdagen na aankoop op website van CogniMotori ontvang je een link via mail voor het invullen van de vragenlijsten
→ 1 tot 3 weken na het invullen van de vragenlijst ontvang je je persoonlijk resultaat en verslag, opgemaakt door één van onze huispsychologen.

Overtuigd? Vragen of twijfels?

Contacteer ons vrijblijven op ons algemeen mailadres: 

psychologenteam@cognimotori.be