
Klinisch psycholoog
Julie Maes
Opleidingen
-
Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Thomas More Hogeschool Antwerpen)
-
Master of Science in de Klinische Psychologie- optie volwassenen/opvoeding en gezin (Vrije Universiteit Brussel)
-
Bijscholingen: “Psychologische zorg na COVID-19-opname”,“Emotiegerichte counseling”, “Suïcidepreventie” en “Spanning in liefdesrelaties”.
-
Erkend door Psychologencommissie 952126421
Wie ik ben
Aangenaam!
Als klinisch psychologe hecht ik belang aan de “klik” en het vertrouwen in de therapeutische relatie. Hierbij staat wederzijdse feedback en afstemming op de voorgrond.
Als klinisch psychologe vind ik het fijn om door middel van psycho-educatie, praktische oefeningen en visualisaties aan de slag te gaan aangezien dit vaak een verrijking is voor het therapeutisch proces.
Graag creëer ik voor jou een veilige ruimte waarin jij JIJ kan zijn.
Tijdens de begeleiding geef ik de voorkeur aan een systemische visie waarbij problematieken bij cliënten niet los gezien worden van de wisselwerking met hun sociale context. Er kan dan ook, op aanvraag en indicatie, een koppel- of gezinsgesprek ingepland worden indien dit een meerwaarde vormt in het begeleidingsproces.


Klinisch psycholoog
Stefanie De Winter
Opleidingen
-
Professionele bachelor lager onderwijs
-
Rots en Water trainer
-
Integratieve kinder- en jongerentherapie en ontspanningscoach
-
Diverse navormingen/lezingen rond faalangst, hoogsensitiviteit, talenten (Luk Dewulf – Schatgravers), emotieregulatie, opvoedingssituaties, …
Hallo, ik ben Sofie, gelukkig getrouwd en een trotse mama van 2 tieners. Ik ben een bezige bij die rust vindt in het wandelen in de natuur.
Ik heb een groot hart voor kinderen en werk 13 jaar in het onderwijs. De laatste 6 jaar werk ik als zorgcoördinator. Samen met externen begeleid ik kinderen die net dat tikkeltje extra zorg nodig hebben, ook op emotioneel vlak. Via individuele kindcontacten coach ik kinderen om hen te laten groeien.
Sinds 3 jaar geef ik in groep de weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’. We leren dan om sterk te staan en in jezelf te geloven. De kinderen leren hun eigen grenzen kennen en die van anderen te respecteren op een speelse manier.
Want dat is waar ik steeds voor ga, dat élk kind in zijn of haar eigen kracht gelooft en mag stralen.
“ELK kind is een mooie STER, die SCHITTERT op zijn of haar EIGEN MANIER.”
Verdriet of veel piekeren

Volle hoofdjes kunnen je belemmeren in je dagdagelijks functioneren. Je overpiekert alles en komt in een negatieve spiraal terecht. Leren om die overvolle emmer leeg te maken en te vullen met positieve dingen staat hier centraal. Durven aangeven dat het teveel wordt en samen op zoek gaan naar dingen die jou rust brengen en er zo voor zorgt dat er terug ruimte komt in de gedachtestroom.
Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme
Leren om grenzen te bepalen en jezelf uitdagen om de lat voor jezelf iets lager te leggen. Een kader zoeken om je onzekerheid in te stoppen om daarna te leren om uit jouw kadertje te stappen. Onderzoeken vanwaar uit deze onzekerheid komt en samen een schatkaart van
talenten ontwikkelen. Een bewustwording van het eigen kunnen creëren zodat de wereld iets minder eng wordt.

Hoog
gevoeligheid

Hooggevoelige of hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Vaak wordt gedacht dat deze kinderen angstig of lastig zijn, maar in werkelijkheid zijn ze gevoeliger en denken ze langer over dingen na. Vaak zijn deze kinderen creatief, slim en vroeg wijs. Ze hebben meer tijd nodig om alles wat ze zien, horen of voelen te verwerken. Een hooggevoelig kind raakt makkelijk overspoeld door emoties. Hierdoor kan het zich gaan terugtrekken en stil of verlegen overkomen.
ROTS en WATER

“Je hebt niet altijd onder controle over wat er gebeurt. Je kan wel controleren hoe je erop reageert. Daarin ligt jouw kracht.”
Voor wie? Voor kinderen die zich zekerder willen voelen en meer zelfvertrouwen willen krijgen. Voor kinderen die gauw boos worden en dit niet meer willen.
Rots en Water is een weerbaarheidstraining. Kinderen worden uitgedaagd om te leren over hun gedrag, lichaamshouding en kwaliteiten. Ze leren op een fijne manier hun eigen kwaliteiten en die van anderen kennen. Dit kan in groep maar ook individueel.
De kinderen leren hun eigen grenzen kennen en aangeven. Ze worden bewust van hun lichaam en leren hun lichaam beheersen en onder controle te houden. Zo leren ze in hun kracht te staan.
‘Rots’ staat voor zorgen voor jezelf, je eigen doelen en grenzen aangeven, het inzetten van de eigen kwaliteiten.
‘Water’ staat dan weer voor rekening houden met anderen, luisteren naar anderen en in interactie gaan met anderen.
Afhankelijk van de situatie leert het kind voor een Rots- of Waterhouding te kiezen.
Coachings
traject

Hoe verloopt een traject?
Kinder- en jongerencoaching is een laagdrempelige begeleiding. We starten met een intakegesprek met de ouders, soms ineens met uw kind erbij.
Ik maak tijd om naar het verhaal van uw kind én van jullie te luisteren.
D.m.v. Rots en Water, gesprekken, spelvormen, creatieve activiteiten (afhankelijk van de leeftijd en interesse van uw kind) stippel ik een traject uit.
Elke coachingsessie duurt 60 minuten. De eerste 55 min. werk ik met uw kind, de laatste 5 min. koppel ik kort terug aan de ouders.
Na enkele sessies bespreek ik met u als ouder(s) welke weg we afgelegd hebben en hoe het traject eventueel verder zal verlopen.
Ik werk rond volgende thema’s:
-
weerbaarheid (Rots en Water)
-
zelfvertrouwen
-
talenten (sterktes van uw kind)
-
hoogsensitiviteit
-
volle hoofdjes (piekeren, niet goed slapen, …)
-
vulkaantjes (snel boos worden)