top of page
Kindercoaching schoten
Kindercoach schoten

Kindercoach

Ashley Van Den Plas

Opleidingen

  • Professionele Bachelor lager onderwijs. 

  • Erkende opleiding Kindercoaching. 

  • Traject zorgcoördinator

  • Diverse nascholingen rond opvoedingsproblematieken

Al 13 jaar werk ik dagelijks met kinderen. Vanuit mijn interesse om kinderen en hun ouders op een breder niveau te kunnen ondersteunen maakte ik drie jaar geleden de overstap naar de functie van zorgcoördinator. Ik begeleid mijn collega’s bij de ontwikkeling van de kinderen in de klas maar ondersteun ook de ouders om via de juiste kanalen hulp te zoeken bij verscheidende trajecten rond opvoeden. 

Zelf ben ik mama van twee prachtige dochters. Elk met hun eigen handleiding. De leefwereld van kinderen fascineert me enorm. Er is toch niets mooier om te zien dat elk kind, op zijn of haar eigen manier, in deze gekke wereld ontwikkelt. Elk op zijn eigen tempo.

 

En soms loopt het vast. Vast in zijn emoties, in frustraties, of door ervaringen die voor hen niet altijd als fijn ervaren worden. Ik wil voor hen de persoon zijn, die hen begeleidt in omgaan met deze gevoelens. Hen sterker maken in hun talenten. Een luisterend oor zijn, die samen op ontdekkingsreis gaat in het kindercoachland. Een land waarin we experimenteren met verhalen, spellen, creatieve opdrachten en die ons naar de bestemming brengt waarin ze rust en zelfvertrouwen vinden.

Ga je mee op reis met mij? 

Kinderproblemen

Verdriet of veel piekeren

Kindercoaching Schoten

Volle hoofdjes kunnen je belemmeren in je dagdagelijks functioneren. Je overpiekert alles en komt in een negatieve spiraal terecht. Leren om die overvolle emmer leeg te maken en te vullen met positieve dingen staat hier centraal. Durven aangeven dat het teveel wordt en samen op zoek gaan naar dingen die jou rust brengen en er zo voor zorgt dat er terug ruimte komt in de gedachtestroom. 

Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme

Leren om grenzen te bepalen en jezelf uitdagen om de lat voor jezelf iets lager te leggen. Een kader zoeken om je onzekerheid in te stoppen om daarna te leren om uit jouw kadertje te stappen. Onderzoeken vanwaar uit deze onzekerheid komt en samen een schatkaart van 

talenten ontwikkelen. Een bewustwording van het eigen kunnen creëren zodat de wereld iets minder eng wordt.  

Verdriet bij kinderen

Hoog

gevoeligheid

Angst bij kinderen

Hooggevoelige of hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Vaak wordt gedacht dat deze kinderen angstig of lastig zijn, maar in werkelijkheid zijn ze gevoeliger en denken ze langer over dingen na. Vaak zijn deze kinderen creatief, slim en vroeg wijs. Ze hebben meer tijd nodig om alles wat ze zien, horen of voelen te verwerken. Een hooggevoelig kind raakt makkelijk overspoeld door emoties. Hierdoor kan het zich gaan terugtrekken en stil of verlegen overkomen. 

 

Coachings

traject

overgevoelig kind schoten

Tijdens een kennismakingsgesprek (via de telefoon of per mail) bekijken we samen de hulpvraag en bespreken we of een coachtraject wenselijk en geschikt zou kunnen zijn voor kind. Dit is gratis en volledig vrijblijvend. 

 

Tijdens een intakegesprek gaan we dieper in op de hulpvragen en bekijken we welk traject we samen kunnen doorlopen. Op basis van dit gesprek werk ik een individueel traject uit op maat van jouw kindje. Er wordt gegeken naar geschikte werkvormen die we tijdens de sessies kunnen hanteren. Een plan van aanpak wordt opgesteld en besproken met de ouders. 

Afhankelijk van het uitgestippelde traject leggen we een aantal momenten vast. 

 

De individuele sessies duren 50 minuten. Na elke sessie is er een korte nabespreking (10 min.) met de ouder(s) mogelijk. 

 

Aan het einde van het coachingstraject plan ik graag een evaluatiegesprek in met de ouders. Hier overlopen we, wat we allemaal gedaan hebben, hoe de sessies verlopen zijn, waar nog groeikansen zijn en hoe jullie thuis verder aan de slag kunnen.